Hoče, 13.03.2020

Spoštovani,

skladno s širjenjem novega Corona virusa (SARS-CoV-2) in namenom preprečevanja širjenja virusa je IKC UM sprejel sledeče ukrepe:

  1. OMEJEN VSTOP OBISKOVALCEM V PROSTORE IKC UM

V prostore IKC UM lahko vstopate samo, če ne kažete nobenih bolezenskih znakov, ki bi kazale na okužbo z virusom SARS-CoV-2. V kolikor je možno, komunicirajte z IKC UM preko e-pošte in telefona.

  1. UPOŠTEVANJE NAVODIL STRANK

Kontrolorje smo obvestili, da pri izvedbi kontrol na terenu upoštevajo morebitne posebne omejitve pri stranki glede širjenja SARS-CoV-2. Prosimo, da kontrolorje opozorite v kolikor tovrstni ukrepi obstajajo.

  1. IZVEDBA POSTOPKA CERTIFICIRANJA IN NAJAVA KONTROLE

Do 30.03.2020 IKC UM praviloma ne bo izvajal terenskih kontrol. Obstaja pa možnost izvajanja kontrol s strani zunanjih (pogodbenih) kontrolorjev. V kolikor pri sebi opazite znake okuženosti na SARS-CoV-2 ali ste v skrbeh glede izpostavljenosti, termin kontrole skladno z dogovorom s kontrolorjem prestavite.

  1. OBVEŠČANJE O OKUŽENOSTI

V kolikor ste se okužili z SARS-CoV-2 in imeli stik z osebjem IKC UM o tem nemudoma obvestite vodstvo IKC UM. IKC UM bo v tem primeru izvedel ustrezne korake.

  1. ROKOVANJE

Do nadaljnjega se odsvetuje rokovanje med kontrolorji in strankami ob kontrolah.

  1. DOSTOP DO STORITEV IKC UM

IKC UM posluje normalno. Do 30.03.2020 bo zaradi ukrepov, določenih s strani države, prisotnost zaposlenih okrnjena, vendar vam zagotavljamo dostop vseh potrebnih informacij povezanim s postopkom certificiranja . Dosegljivi smo na telefone in e-pošto. Prosimo vas za strpnost in razumevanje in upoštevanje zgoraj navedenih ukrepov.

V primeru vprašanj smo vam na voljo.