08. Januar 2021 |
Objave in mediji

15 let delovanja IKC UM

V letošnjem letu IKC – Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM obeležuje 15 let samostojnega delovanja. Ob tej priložnosti smo za vas v celoti prenovili spletno stran, za katero si želimo, da vam ponudi vse iskane in potrebne informacije v postopku certificiranja kmetijskih pridelkov , živil, dejavnosti in drugih proizvodov.

IKC – Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM je bil ustanovljen kot samostojna pravna oseba leta 2006. Ob prenosu postopka certificiranja Integrirane pridelave iz FKBV UM na IKC UM, smo na inštitutu pričeli tudi s postopkom certificiranja ekološkega kmetijstva.  Leta 2011 je nastopilo prelomno leto, ko smo registrirali prvi zasebni standard »Pridelano/proizvedeno brez GSO – brez gensko spremenjenih organizmov«. V nadaljnjih letih smo sledili trendu razvoja v kmetijstvu, živilstvu in drugih panogah in vam ponudili postopek certificiranja za dodatne nacionalne sheme certificiranja in razvili nove zasebne standarde, ter se povezali s tujimi certifikacijskimi organi.

Danes vam nudimo postopek certificiranja za več kot 10 področij certificiranja, ki vam jih ponujamo samostojno ali skupaj s partnerskimi organi. 

Naše vodilo pri nudenju storitev je kompetentnost, neodvisnost, odgovornost in zanesljivost. To vam zagotavljamo z ekipo več kot dvajsetih kompetentnih in usposobljenih sodelavcev.